17th
Furt de identitate!
Articol din seria: Scurte istorisiri din viata reala a online-ului romanesc.
M-am tot gandit daca sa scriu sau nu despre chestia asta dar deja lucrurile vad ca intra in sfera aberantului si pentru a evita cine stie ce complicatii mai bine imi fac timp si povestesc despre ce este vorba.
Acum o saptamana, joi mai exact, samanta mare de scandal… Chipurile Floryan de la FilmeTari, blog care dupa cum stiti face parte din reteaua noastra, se apucase sa il injure pe Buddha direct la el pe blog . Un atac virulent, de o nesimtire maxima si fara nici un motiv evident. Eu aflu de pe twitter de la Zoso care preluase subiectul si il injura la randul lui pe Florian. Il intreb pe Florian, el nu stia nimic. WTF is happening? Facem ceva investigatii si aflam ca, de fapt, acele comentarii au fost puse de altcineva care si-a asumat identiatea lui ( in afara de nume, daca pui adresa de mail corecta in boxul de comentarii, plugin-ul respectiv iti afiseaza si avatarul filmetari) si a postat ca si cum ar fi acesta. Comentariile erau intentionat agresive si jignitoare pentru a creea scandal.
Am aflat IP-ul si s-a facut o oarecare cercetare. Comentarii de la IP-ul respectiv si folosindu-se de o falsa identitate Filmetari fiind facute si pe alte bloguri (Visurat, Arhi) cu acelasi scop.
Stau si ma intreb: Cat de bolnav mintal poti sa fii ca sa faci o chestie de genul asta? Cat de penibila poate sa fie viata ta,daca iti pierzi timpul punand la cale o ditamai subversiunea impotriva unui blog? Get a life! Get a job!
Evident ca m-am gandit si la cine ar putea sa faca ceva de genul asta. Am proprii mei suspecti, dintre cei pe care ii manaca in cur in mod constant atunci cand e vb de blogurile de la Republika. Am si ceva dovezi (mailuri pe care le trimit in mod constant pe la diversi) dar mai investigam si mai strangem…
Din pacate nu se termina aici…
Florian primeste un mail ( nu spun de la cine). Spre final in mail se zice asa:
“…Am incercat sa imi explic care ar fi fost motivul pentru care ai considerat ca unul dintre noi ar fi implicat in aceasta… confruntare sa zicem. Nu am gasit decat un singur posibil raspuns, si acela cu semne de intrebare. Tocmai de aceea tin sa te intreb: Este aceasta acuzatie indirecta o razbunare a Filmetari/Republika pentru faptul ca unul dintre editorii nostri a refuzat propunerea lui Justin Kadima, de pe 16 octombrie 2009, de a se alatura echipei Filmetari? Daca da, gasesc acest motiv pueril si neintemeiat.”
Stiind ca eu nu am facut niciodata propuneri de angajare pt filmetari (tot ce tine de echipa e treaba lui Florian, el fiind singurul pe care il stiu de fapt si cu care vorbesc din toata echipa de 6 de la filmetari :) ) evident ca am fost surprins…
Au fost intrebati la ce propunere se refera. Au forwardat urmatorul mail:
————— Mesaj redirecţionat —————
De la: Justin Kadima <kadima.justin@gmail.com>
Data: 16 octombrie 2009, 22:08
Subiect: Propunere
Către: …………………@gmal.com
Buna seara, ………!
Ma numesc Justin Kadima si poate ca ai auzit de mine sau poate ca nu. Sunt investitorul principal si managerul companiei on-line Republik Interactive, iar in portofoliul nostru se afla si blogul FilmeTari.com. In ultima vreme am facut cateva schimbari notabile, printre care schimbarea designului, introducerea unor noi formaturi de prezentare, dar am incercat si aducerea unor noi oameni care sa se alature echipei de editori ai blogului. Am reusit sa gasim o fata de la UNATC, insa chiar si asa nu suntem multumiti de cantitatea de continut, asa ca suntem intr-o continua cautare de cinefili dispusi sa scrie despre fiecare film pe care il vad. Am intrat de cateva ori pe blogul unde esti editor si ti-am remarcat afinitatea pentru filmele nou aparute, iar aceasta este exact ceea ce avem nevoie. Te invit sa faci parte din echipa FilmeTari.com si astept un raspuns cat mai rapid din partea ta.
Cu respect,
Justin Kadima
General Manager Republik Interactive
Mailul evident este fals! Cum stiu asta? Am vreo 10 indicii, dar o sa le enumar mai jos decat pe cele mai evidente:
1. Eu stiu ca nu l-am trimis
2. Eu nu detin adresa de mail kadima.justin@gmail.com.
3. Compania se cheama Republika cu A, nu Republik (ce naiba nici propria companie nu stiu cum se cheama?)
Are sens sa mai continui?
Evident sunt mai multe variante:
1. Mailul este o facatura a lor (asta e varianta optimista).
2. Ei intradevar au primit mailul de la cineva(evident nu de la mine). Ceea ce inseamna ca pe bune este cineva care trimite mailuri in numele meu si al Republika, lucru care e chiar terifiant si asta e adevaratul motiv pt care scriu postul asta.
Deci daca cineva a primit vreun mail de la “mine” care provine de la alta adresa decat justin arond republika.ro (adresa mea reala) va rog sa mi-l forwardati si mie. Sunt si eu curios ce mai zic “eu” … :((
Palpitant, nu? Ca in filme…